A Budai hegyek gyorsan, könnyedén megközelíthetőek, de kiváló elhelyezkedésének köszönhetően népszerű a belvárosban dolgozó, de mégis csendes zöld környezetre vágyó emberek körében is.

A város tömegközlekedési eszközökkel és autóval egyaránt könnyedén és gyorsan megközelíthető. A Lakópark közvetlen közelében található a 150, 250, 250B, 251, 251A és a 941 busz megállója, amivel közvetlen a Kelenföld vasút- és buszállomás illetve 4-es metro végállomása is, továbbá a 41-es villamos 2 megállója (Kelenvölgy-Péterhegy, Balatoni út).

Mindezek mellett a környék infrastruktúrája is kiváló -Az EuroVelo 14 “A Közép-Európa vizei útvonal” a Péterhegyi Lakópark tőszomszédságában kerül bővítésre amellyel párhuzamosan illeszkedik a Budapesti Mobilitási Terv 2030 fejlesztéssel. Séta távolságra található bevásárlási lehetőségek, a közelben gyógyszertár, szupermarket, pékség tömegközlekedéssel a Savoya Park illetve az újonnan átadott Etele Plaza csak néhány megálló.

A teljesség igénye nélkül óvodák, iskolák, egyetemek, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház és a lakópark közelében kerül átadásra Dél-budai Centrumkórház (“szuperkórház”).

Autóval 10 perc alatt Budaörs több bevásárlóközpontja is könnyedén elérhető, ahol sportcentrumok is megtalálhatóak.

Aki pedig vidéki utat tervez, gyorsan eléri az M0-ás autópálya körgyűrűt.